www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

DS планира съперник на BMW i8

01.03.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 5163 прочитания
A+ | A-

Луксозната марка на Citroen – DS, планира сериозна моделна офанзива за следващото десетилетие – четири нови SUV модела, луксозен седан и хибриден суперавтомобил, който ще е пряк съперник на BMW i8.

Всъщност, това намерение беше ясно подсказано на салона в Женева миналата година с премиерата на концепта E-Tense. Сега разработката на модела навлиза в нова фаза, тъй като Citroen привлече на своя страна три канадски компании, сред които изпъква Exagon Motors.

Канадците имат и осигурено от държавата финансиране в размер на 16 милиона долара, а първата им задача е да създадат компоненти за спортен електромобил, които след това DS ще използва за своя суперавтомобил.

Възможно е спортното творение на DS да ползва дизайна на E-Tense, който беше представен с изцяло електрическо задвижване и мощност 400 конски сили. Но серийната версия ще е хибрид, а не чист електромобил. Естествено, най-екстравагантните решения в дизайна на E-Tense ще изчезнат за серийната версия.

Един от шефовете на DS заяви пред списание Auto Express, че щом „марката ще прави спортен автомобил, то той няма да прилича на нищо друго, което вече е познато на пазара”.

Преди обаче да се стигне до спортния суперавтомобил, DS ще се съсредоточи върху SUV моделите. В Женева ще дебютира новият DS7 Crossback и ще излезе на пазара през януари 2018. След него ще се появи DS3 Crossback, който ще е пряк съперник на Audi Q2.

После идва ред на луксозния седан, който ще е предназначен основно за китайския пазар, а след него ще е премиерата на SUV модела от средния клас DS5 Crossback. И накрая – на върха на моделната гама ще застане 7-местният съперник на Audi Q7 – DS8 Crossback. Всеки един от тези автомобили ще е с хибридно задвижване, така че технологията на DS в това отношение ще е сериозно развита до появата на спортния суперавтомобил.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "