www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Хамилтън: Надявам се, че изпреварванията няма да намалеят

23.02.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1345 прочитания
A+ | A-

Бившият световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън обясни, че се надява, че през новия сезон изпреварванията няма да намалеят, въпреки че точно това се очаква са се случи след влизането в сила на новите технически правила.

С развитието на аеродинамиката и по-широките гуми болидите през 2017 година ще са по-бързи, но и по-трудни за изпреварване, което може да се окаже неприятна изненада за феновете.

Хамилтън обясни пред ВВС, че инженерите на Mercedes са му казали, че през новия сезон изпреварванията ще са „много по-трудни”.

„Моите инженери бяха категорични, сега ще е много по-трудно да се изпреварва – заяви Люис преди днешното представяне на новия автомобил на Mercedes W08. – Ако това се окаже истина и има по-малко изпреварвания, това ще е лошо за феновете, състезанията няма да са толкова интересни, затова се надявам, че няма да стане така.

„Сега колите са по-големи, по-широки, а това означава повече аеродинамично притискане, както и по-силни въздушни струи зад всеки болид. Така този, който атакува ще има по-трудна задача.

„Наистина се надявам, че инженерите ни са в грешка, но те са най-умните хора, които познавам, надявам се, че силите ще са по-изравнени и ще станат по-оспорвани състезания тази година.”

Хамилтън критикува и системата DRS, която спомага изпреварванията, като обясни, че тя ще се яви „спасението за грешно написаните правила”.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ