www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Шеф на Renault: Новите правила ще унищожат малките тимове

22.02.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2283 прочитания
A+ | A-

Новите технически правила за сезон 2017 във Формула 1 ще се отразят много зле на по-малките отбори, които нямат да имат възможност да развиват колите си с темпото на заводските тимове и ще изостанат безнадеждно. Това е прогнозата на шефа на тима на Renault Сирил Абитбул, който предрече, че ни очаква „надпревара във въоръжаването” във Формула 1.

Сериозните промени в техническите правила, които трябва да направят автомобилите по-бързи неминуемо ще доведат до ожесточена надпревара в развитието на новите коли в хода на сезона, а този процес винаги е струвал твърде скъпо. Абитбул обясни, че в Renault имат готовност да осигуряват нови части и компоненти за RS17 всяка седмица, което означава, че колата ще се развива доста бързо в хода на сезона.

„Мисля, че ни чака надпревара във въоръжаването – обясни Абитбул на представянето на RS17 в Лондон вчера. – Днес показваме новия ни автомобил, който обаче ще изглежда много по-различно за тестовете в Барселона другата седмица.

„А колата от Барселона няма да е тази, с която ще започнем сезона в Мелбърн, тъй като и по нея ще има много промени. За всяко състезание ще имаме нови неща, нови компоненти, промени в аеродинамиката и т.н.

„Работил съм в малък тим – Caterham, където не постигнахме сериозни успехи, но сега ще е стане наистина трудно за по-малките отбори, които просто няма да издържат финансово на това развитие на колите в хода на сезона.

„Например, според мен, по-голямата част от бюджета на Force India за създаването на новата кола вече е похарчен, само за да бъде създаден автомобил, който да отговаря на новите правила. Но след това ще трябват още много пари, за да се развива колата. Затова и очаквам с лекота да изпреварим отбори като Force India и Haas.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ