www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Доктор Марко срещу системата DRS

21.02.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1246 прочитания
A+ | A-

Моторспорт съветникът на Red Bull доктор Хелмут Марко има невероятния талант да казва неподходящите неща в неподходящия момент и като се има предвид, че на практика той управлява тима на бившите световни шампиони, то Дениъл Рикардо и Макс Верстапен няма кога да скучаят.

Сега бившият пилот е поел атака срещу „изкуствените помощници” на пилотите – като системата DRS, която улеснява изпреварванията, и ще иска тяхната забрана. Така, според доктор Марко, спортът ще стане „по-чист”.

Интересното е, че доктор Марко твърди, че така подкрепя единият от новите шефове на Формула 1 Рос Браун, който през януари също нарече системата DRS „изкуствено решение” и обясни, че трябва да се намери „по-чист вариант”, за да се постигнат същите резултати.

Изказването на Браун обаче беше по-скоро политическо и в най-скоро време бившият технически директор на Ferrari ще се откаже от него.

Най-малкото защото се очаква, че заради новите правила във Формула 1 автомобилите ще станат много по-трудни за изпреварване и ако не е системата DRS има опасност феновете да станат свидетели на състезания без нито едно изпреварване. Което няма да се приеме добре от никого и ще доведе до сериозни критики срещу хората, които ръководят спорта.

„Когато се използва системата DRS пилотът, който е отпред и е атакуван, на практика е безпомощен – обясни доктор Марко пред списание auto motor und sport. – Той не може да направи нищо, това не се истински изпреварвания.

„Максимално късното спиране е сред най-големите таланти на великите пилоти, а ако се върнем към времето на Ален Прост и Айртон Сена, ще видим, че едно такова изпреварване, с много късно спиране и риск, определяше как ще завърши състезанието.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ