www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Pirelli: Ако има скучни състезания, вината няма да е наша

16.02.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 943 прочитания
A+ | A-

Доставчикът на гуми във Формула 1 Pirelli предупреди тимовете и феновете, че ако през новия сезон състезанията се окажат скучни и промените в правилата не дадат очакваните резултати, то вината за това няма да е на италианската компания.

Моторспорт директорът на Pirelli Пол Хъмбъри припомни, че в Pirelli съвестно са изпълнили всичко, което ФИА и тимовете са поискали за новия сезон.

Това наложи промяна в концепцията за сликовете на Pirelli – компанията се отказа от гумите, които имат по-кратък живот и по-бързо деградират, но пък дават по-добро сцепление, за сметка на по-твърдите и по-издръжливи гуми, които ще позволяват на пилотите да въртят повече и по-бързи обиколки с тях.

Хъмбъри и преди е предупреждавал, че постоянният натиск за по-твърди гуми може да доведе дотам, че в един момент изпреварванията в състезанията да се окажат доста малко. Сега опасенията му се допълват от новите правила, които поставят акцент върху развитието на аеродинамиката и ще направят колите по-бързи, но и по-трудни за изпреварване.

„В крайна сметка не можем да задоволим изискванията на всички, можем да развиваме гумите в една или друга посока – да са по-издръжливи или не – обясни Хъмбъри на честването на 110-годишнината на Pirelli Motorsport в Торино. – Ние изпълнихме това, което се искаше от нас за новия сезон, да видим какви ще са резултатите. Така че, не приемаме оплаквания за това, че сме направили това, което ФИА и отборите са ни поръчали.”

Освен това Хъмбъри предрече, че някои тимове ще имат сериозни проблеми с това да „накарат” новите гуми да заработят добре с новите им шасита през сезона.

„За тестовете на новите гуми ние използвахме модифициран болид от 2015 година, но с тази кола не успяхме да постигнем очакваните нива на аеродинамично притискане, за да получим точна представа как трябва да развием гумите – обясни Хъмбъри. – Затова работихме повече в симулатора.

"Което означава, че който не се е справил добре с развитието на аеродинамиката на колата си по новите правила, ще има проблем да накара гумите да заработят, т.е няма да загряват добре, тъй като няма да са добре натоварени и съответно, няма да дават добро сцепление.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ