www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

13 килограма ще тежи седалката на новия Alpine

14.02.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3092 прочитания
A+ | A-

Още по темата

Възродената спортна марка на Renault – Alpine, се завръща през 2017 година с модел, който ще е пряк съперник на Porsche 718 Cayman. Френската компания най-вероятно ще представи серийната версия на модела си в Женева, т.е малко след година след като показа последната предсерийна версия на прототипа, кръстен Vision, за който се смята, че е максимално близък до серийния модел.

Сега, с поредния тийзър, преди представянето на модела Alpine ни показва как ще изглеждат седалките на автомобила – на пръв поглед те са много близки до тези в Renault Megane RS, но са с променен дизайн и се олекотени. Всяка една седалка ще тежи 13,1 килограма, а намаляването на теглото ще е важна тема за серийния модел на Alpine, за който се спекулира, че ще получи името А120.

Alpine вече представи частично аеродинамиката на А120, която е много близка до тази на състезателните автомобили – оформлението на въздушния поток под пода на колата и използването на дифузьор под задната броня позволява липсата на допълнителни аеродинамични елементи по каросерията, които биха променили формите на автомобила, които са много близки до тези на легендарния А110.

Производството на Alpine ще е в завода в Диеп, откъдето пък бяха показани кадри на шасито и каросерията на новия модел, за който вече е ясно, че ще са от алуминий.

Цената на А120 ще е между 55 000 и 60 000 евро, а първата производствена серия, кръстена Premiere Edition ще е от 1955 бройки.

Още по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ