www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Бъдещето на Формула Е може да изглежда така

13.02.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 2224 прочитания
A+ | A-

Компанията Spark Racing Technologies (SRT) представи първи варианти на бъдещите болиди в електрическата Формула Е за сезон пет, който стартира догодина.

Болидът ще е от следващото поколение електрически автомобили и ще разполага с батерия, с която пилотът ще може да кара от старта до финала, без да се налага да се сменя колата в средата на състезанието, какъвто е случаят сега.

Spark е собственост на бившия шеф на тима на Renault във Формула 1 Фредерик Васьор и е настоящият доставчик на шасита на отборите във Формула Е, а освен това компанията обяви, че е спечелила и търга за следващото поколение електрически болиди във Формула Е.

Представянето на новия болид за сезон пет във Формула Е се очаква преди края на настоящия трети сезон на световния шампионат.

SRT осигури 42 коли от първото поколение болиди във Формула Е, а сега отново планира да работи с техническия си партньор Dallara, за да създаде новите шасита, които ще носят името SRT-05.

От компанията уточниха, че тези рендъри на болидите са ориентировъчни и новите състезателни коли може да изглеждат по-различно.

Правилата във Формула Е дават свобода на отборите да развиват електромоторите и трансмисиите, но не и да променят аеродинамиката на автомобилите, за да не се увеличават разходите.

Третият сезон във Формула Е продължава със състезанието в Буенос Айрес в събота, 18 февруари.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ