www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Латвала с първа победа за Toyota

13.02.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 4300 прочитания
A+ | A-

Яри-Мати Латвала донесе първа победа на Toyota в световния рали шампионат от 1999 година насам, като успехът дойде в едва второто състезание след завръщането на тима – рали „Швеция”. Финландецът, който до края на миналия сезон беше пилот на VW, излезе начело в събота вечерта, когато лидерът в състезанието Тиери Нювил (Hyundai i20 WRC) катастрофира и отпадна от състезанието.

Преди това белгиецът имаше над 43 секунди аванс, но сега загуби второ поредно състезание заради своя грешка. В рали „Монте Карло” Нювил също беше начело до последната отсечка на предпоследния ден, но и там се удари и отстъпи първото място на Ожие.

Преди неделните три етапа Латвала имаше аванс от 3,9 секунди пред Ойт Танак с Ford Fiesta WRC и 16,6 секунди пред световния шампион Себастиен Ожие с другата кола на M-Sport.

Още на старта на първата отсечка вчера обаче Ожие отпадна от тази битка, тъй като се завъртя на първия завой и загуби много време спрямо Латвала и Танак. Още в тази първа отсечка Латвала добави почти 8 секунди към аванса си, а след втория неделен етап преднината му достигна 20 секунди.

Преди старта на последната отсечка Танак призна, че не може да догони Латвала в последните 16,43 километра и ще трябва да се задоволи с второто място.

На финала на подиума се качиха Латвала, Танак и Ожие, а най-напред от пилотите на Hyundai завърши Дани Сордо, който остана 4-и, следван от Крейг Брийн със Citroen и Елфин Еванс с Ford.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ