www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

WRC: Латвала поведе в Швеция

10.02.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 3728 прочитания
A+ | A-

Яри-Мати Латвала с Toyota Yaris WRC поведе в рали „Швеция”, втори кръг от световния рали шампионат, след като спечели вчерашната първа отсечка от надпреварата – суперспециалния етап в Карлщад с дължина 1,9 километра.

Първите петима пилоти се събраха в по-малко от 1 секунда на финала, а като Топ 5 се затваря от победителя в рали „Монте Карло” през януари и настоящ световен шампион Себастиен Ожие с Ford Fiesta WRC. Ожие остана на 0,9 секунди от Латвала на изцяло заледеното трасе в университетския град, който е център на ралито.

Втори се класира Тиери Нювил с Hyundai i20 WRC, който завърши на 0,6 секунди от Латвала, а четвърти – От Танак с другия Fiesta WRC, завършил на 0,8 секунди от водача.

Нито един от лидерите нямаше сериозни проблеми в късата първа отсечка, въпреки че новозеландската звезда на Hyundai Хейдън Падън закачи леко една предпазна стена от гуми и завърши 11-и.

Днес екипажите ще карат седем отсечки в Швеция и Норвегия, като повечето състезателни километри са на територията на Норвегия. Общата им дължина е 145,65 км.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ