www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Как се сглобява Bugatti Chiron?

08.02.2017 | Авто новини: Коментари » Коментар | Автор: Angel Sergeev | 14669 прочитания
A+ | A-

Bugatti Chiron - може би най-ексклузивния, мощен и бърз автомобил на Земята в момента. Наследникът на Veyron има 1500 к.с. и може да развие скорост от 450 км/ч, стига гумите и условията да го позволяват.

Но как се сглобява машината? В малка фабрика в град Молсхайм във Франция 20 специализирани служители отговарят за ръчния монтаж на всеки един детайл от автомобила. Към момента, в ателието се сглобяват 12 автомобила, които се очаква скоро да бъдат при своите собственици. До края на годината пък ще бъдат сглобени не повече от 70 екземпляра. Общото производство е лимитирано до 500 бройки.

Машината се произвежда изцяло ръчно и според желанията на клиента, който предварително е заплатил сумата от 2.4 милиона евро. Срещу нея той може да избере цвета на каросерията, джантите, тапицерията в салона, карбоновото покритие, цвета на коланите, материала и цвета на стелките в купето и други. Може би най-налудничавата възможност е потребителят да избере сам цвета на кабината, така че той да "отговаря на любимата марка вода"...

Когато спецификацията е готова, следва ръчният монтаж на всички детайли, който отнема поне шест месеца. Общо 1800 болта биват затегнати до точно предписана сила на ръка. По време на целия процес чистотата във фабриката се запазва на най-високо ниво, както личи от снимките.Тагове: bugattichironНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ