www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ford Mustang се провали на краш тестовете на Euro NCAP

26.01.2017 | Авто новини: Катастрофи » Безопасност | Автор: Georgi Ivanov | 4289 прочитания
A+ | A-

Новият Ford Mustang получи само две от пет възможни звезди на краштестовете на Euro NCAP, а от организацията обясниха слабия резултат с недостатъчното оборудване за безопасност, което иначе присъства на американския пазар.

Оценките за безопасността на шофьора и пасажера до него се повлияха от повдигането на волана и цялото арматурно табло при удара, което е резултат от недостатъчно надуване на въздушните възглавници, както и от недостатъчно добра реакция и затягане на предпазните колани на предните седалки.

При друг тест, отново при симулация на катастрофа, манекенът на задната седалка се е хлъзнал под предпазния колан и оттам също идва ниска оценка, защото в реални условия би получил контузии в колената, бедрата и таза.

На тестовете на US NCAP Mustang получи максималните пет звезди, но стандартите в Европа са по-различни.

От Euro NCAP обясниха, че във „Ford не са очаквали, че Mustang ще бъде подложен на краштестове в Европа и затова автомобилът не е бил оборудван със системи за сигурност, които се предлагат в Щатите и някои други пазари.

„Това отношение към безопасността би трябвало да притесни клиентите на Ford – обясни генералният секретар на Euro NCAP Мишел ван Ратинген. – Без значение дали те си купуват мощен спортен автомобил или обикновена семейна кола.”

От Ford обявиха, че ще лансират в Европа фейслифта на Mustang с допълнителни системи за сигурност, а от Euro NCAP заявиха, че ще тестват новия автомобил, когато го получат.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ