www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

"Монте Карло" стартира със загинал зрител

20.01.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 3585 прочитания
A+ | A-

Рали „Монте Карло” стартира вчера с тежък инцидент, при който загина белгийски зрител. Катастрофата стана още в първата отсечка, като 2 километра преди финала новозеландският пилот на Hyundai Хейдън Падън излетя от трасето и удари застанал от външната страна на левия завой белгийски зрител.

Падън обясни, че на влизане в завоя колата му е стъпила на черен лед и е станала неуправляема.

Етапът беше спрян, а зрителят беше откаран с хеликоптер в болница в Ница, но малко по-късно оттам съобщиха, че е починал от раните, получени при инцидента.

Според информация от организатора, Падън е ударил зрителя със задницата на колата, след което той се е преметнал напред и е паднал пред автомобила.

Рали „Монте Карло” е първото състезание от новия сезон в световния рали шампионат, който стартира с нови технически правила, които направиха автомобилите по-мощни и по-агресивни.

По традиция поведението на зрителите на рали „Монте Карло” е проблем, тъй като състезанието събира много публика по планинските етапи около Гап и контролът им е много труден.

Катастрофата на Падън предизвика хаос във времеизмерването и организацията на класирането, пилотите след него получиха съдийски времена, а след вчерашната втора отсечка начело в класирането е неговият съотборник Тиери Нювил.

В Топ 3 влизат още световния шампион Себастиен Ожие с Ford Fiesta WRC и Юхо Хакинен с Toyota Yaris WRC, като французинът е на 7,8 секунди от водача, а финландецът – на 15.

Рали „Монте Карло” продължава днес с още шест скоростни етапа.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ