www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Хибридна версия за всеки един модел на Bentley

16.01.2017 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Georgi Ivanov | 3341 прочитания
A+ | A-

В рамките на следващите пет години всеки един модел на британската марка Bentley ще има и хибридна версия, като батерията ще може да се зарежда от битовата електрическа мрежа. Информацията е на списание Autocar, а новината беше обявена от шефа на компанията Волфганг Дюркхаймер.

Най-вероятно, първият модел, който ще се сдобие с хибридна версия ще е Continental GT, като Bentley ще използва системата от Porsche Cayenne S E-Hybrid. Тази хибридна система включва 3-литров бензинов двигател с компресор с мощност 333 конски сили, електромотор с мощност 95 конски сили и батерия с капацитет 10,8 киловатчаса.

За 2018 година е предвиден дебютът на SUV модела Bentayga, а след това хибридни версии ще получат и останалите модели на марката.

Bentley представи първия си хибриден автомобил още през 2014 година, макар и като концепт. Става въпрос за седана Mulsanne, оборудван с 6,75-литров 8-цилиндров двигател с две турбини и електрически тракт с батерии, които позволяваха пробег на ток до 50 километра.

Появата на хибридни версии на моделите на Bentley ще намали с 70% нивата на отделяния въглероден двуокис. Точно тези емисии са болезнена тема за всички производители на автомобили с мощни и замърсяващи двигатели.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "
" "