www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Peugeot няма да използва заповеди от бокса в "Дакар"

09.01.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: Georgi Ivanov | 4045 прочитания
A+ | A-

Шефът на Peugeot Sport Бруно Фамен обяви, че тимът няма намерение да използва заповеди от бокса във втората седмица на рали „Дакар”, която стартира днес.

В средата на надпреварата шансовете на френската компания за победа са най-големи – трите екипажа на тима заемат първите три места в класирането, като води миналогодишният победител Стефан Петерханзел, следван от съотборниците си Себастиен Льоб и Сирил Депре. Пилотите на Peugeot имат сериозен аванс пред всички свои съперници с едно изключение – 4-ят Нани Рома с Toyota Hilux, е на 5 минути от водача.

„Не, просто е невъзможно да мислим за заповеди от бокса на този етап – заяви Фамен. – Втората седмица на рали „Дакар” ще е много по-трудна, но със сигурност, разликите във времената на екипажите ще нараснат.

„Сега още са малки – Нани Рома е само 5 минути назад, но не трябва да изключваме от сметките Мико Хирвонен и Жиниел де Вилиерс, които са на 42 минути и 1 час от нас.

„За втората седмица... няма да правим нищо, няма да се месим на пилотите.

„Екипажите трябва да се концентрират върху състезанието, ден за ден, етап след етап. Нямаме други задачи и идеи освен това.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ