www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Бареда излезе начело, проблеми за Прайс

05.01.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: Georgi Ivanov | 3711 прочитания
A+ | A-

Хоан Бареда с Honda пое контрола над битката при мотоциклетистите в рали „Дакар”, след като доминира в третия етап от надпреварата с дължина 364 километра от Сан Мигел де Тукуман до Хухуй.

Отсечката се оказа много трудна от гледна точка на навигацията и точно това изигра много лоша шега на миналогодишния победител и водач след първите два етапа Тоби Прайс с КТМ.

Прайс загуби 19 минути спрямо Бареда още на първата междинна контрола, а съотборникът му Матиас Валкнер, който караше с него, също изостана сериозно.

Бареда, който стартира девети в етапа, веднага дръпна напред и в края на първата част на етапа водеше с 9 минути пред Пабло Кинтанила с Husqvarna. Вчерашната отсечка беше разделена на две – първо 240 километра, а след това още 124 със зона за неутрализация между тях.

Във втората част на етапа най-сериозният преследвач на Бареда се оказа №3 в тима на КТМ Сам Съндърланд, който обаче се доближи на почти 13 минути и половина от испанеца.

На финала Бареда взе 15-ата си етапна победа в рали „Дакар” и поведе в класирането с 11,20 минути аванс пред Съндърланд, а трети, на 14,42 минути е Пауло Конкалвеш с Honda. Досегашният водач Тоби Прайс е вече пети, на 17,19 минути.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ