www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Петерханзел взе третия етап, провал за Toyota

05.01.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: Georgi Ivanov | 6456 прочитания
A+ | A-

Победителят в миналогодишното издание на рали „Дакар” Стефан Петерханзел (Peugeot 3008 DKR) записа в първата си етапна победа за 2017 година в третата отсечка вчера.

Етапът с обща дължина 364 километра беше разделен на две части – 240 километра и 124 километра, свързани със зона за неутрализация на 5000 метра надморска височина.

Водачът Себастиен Льоб (Peugeot 3008 DKR) започна деня с аванс от 28 секунди пред Насер Ал-Атия (Toyota Hilux), но катарецът заличи преднината му още в първите километри, когато повечето екипажи имаха трудности с навигацията.

Веднага след това Ал-Атия натрупа аванс от 4 минути, преследван не от Льоб, а от Петерханзел. Все пак, Насер влезе в зоната за неутрализация с 2 минути преднина пред Петерханзел.

След подновяването на надпреварата Ал-Атия се удари и повреди едно от колелата на колата си, след което престоя около един час преди да успее да потегли, но малко по-късно отново спря.

След като заплахата от страна на Ал-Атия изчезна, пилотите на Peugeot записаха тройна победа в етапа: Петерханзел, Карлос Сайнц и Льоб.

В общото класиране Льоб остава начело с аванс от 42 секунди пред Сайнц, а на 4 минути е Перетханзел.

Водещият пилот на X-Raid Мико Хирвонен (Mini) се движеше през по-голямата част от деня в челната тройка, но на финала остана 4-и. Сега Мико е 4-и и в генералното класиране, на 9,38 минути зад Льоб.

Втората част на вчерашния етап нанесе тежък удар върху всички пилоти на Toyota с амбиции за предно класиране. Освен Ал-Атия, вчера време заради спиране в етапа загубиха и Жиниел де Вилиерс, Нани Рома и Ерик ван Луун. Рома изостана само с няколко минути и се закрепи на 5-ото място в общото подреждане, но Де Вилиерс загуби 35 минути и изпадна от Топ 10 след третата отсечка на рали „Дакар”.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ