www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ford пуска 13 еко модела за 5 години

04.01.2017 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 1350 прочитания
A+ | A-





Американският гигант Ford планира да извади на пазара поне 7 хибридни и 6 електрически модела в следващите пет години, като големите звезди ще са Mustang и пикапът F-150, които ще се сдобият с хибридни версии, а програмата за налагането на екологични модели на компанията е на стойност 4,5 милиарда долара.

Освен това, от Ford потвърдиха, че разработват технология за безконтактно зареждане на електромобили, която трябва да направи този процес „лесен като паркирането”.

„Нашите инвестиции и нарастващата гама модели отразяват виждането ни, че в световен мащаб предлагането на хибридни и електрически модели в следващите 15 години ще надхвърли това на коли с двигатели с вътрешно горене”, заяви президентът и главен изпълнителен директор на Ford Марк Фийлдс.

За 2020 година е планирана премиерата на новия електрически кросоувър на компанията, който ще има пробег от поне 480 километра с едно зареждане. Моделът ще се предлага в Северна Америка, Европа и Азия и ще се произвежда в завода на компанията в Мичиган, за който вчера стана ясно, че ще получи модернизация на стойност 700 милиона долара.

Също там ще се произвежда и новият хибриден модел, с който ще се развиват и технологиите за споделено автономно пътуване. Това ще се появи първо на пазара в Северна Америка, а предлагането на подобни услуги беше разрешено от нов закон в Мичиган, което даде преднина на щата при избора на място за тестове и изпитания.

През 2019 пък трябва да се появи plug-in хибридната версия на Transit Custom, а тестовете на прототипите започват по-късно тази година.

В допълнение на всичко това, от Ford заявиха, че компанията планира шест нови хибриди и електромобили, за които обаче все още няма никаква информация, но те също трябва да станат факт в следващите пет години. Така общата бройка на екологичните модели на компанията, които ще се добавят към гамата на Ford, ще стане 13.









Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ