www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ожие ще кара за M-Sport през 2017 година

13.12.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 4211 прочитания
A+ | A-

Световният рали шампион Себастиен Ожие ще кара за M-Sport през новия сезон в шампионата на планетата, заявиха от тима, който неофициално представя Ford.

Ожие и колегите му Яри-Мати Латвала и Андреас Микелсен останаха без отбор, след като в края на тази година Volkswagen обяви, че напуска WRC.

Шефът на M-Sport Малкълм Уилсън веднага направи оферта на Ожие, който каза, че иска да тества всички нови коли за сезон 2017 преди да реши къде ще продължи кариерата си след 4 поредни световни титли с Volkswagen. M-Sport и Toyota организираха тестове за Себ, но Hyundai и Citroen отказаха.

В крайна сметка Ожие подписа с тима на Уилсън, а се очаква Латвала да бъде обявен като първи пилот на Toyota – японците се завръщат в световните ралита с Yaris WRC и Томи Макинен за шеф на тима.

През 2017 WRC автомобилите ще станат по-мощни, с по-агресивна аеродинамика и надяваме се, по-зрелищни за каране, а освен Toyota, завръщане със заводски тим прави и Citroen.

Съотборник на Ожие в M-Sport ще е естонската звезда Ойт Танак, който през 2016 кара кола на тима на Уилсън, но за частния тим на китайския гигант за производство на гуми DMACK.

Все още не се знае каква ще е съдбата на Микелсен, но се предполага, че с парите на Red Bull и Катар, той, Насър Ал-Атия и Мадс Остберг се сформират частен отбор, който ще ползва колите на Volkswagen от сезон 2016.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ