www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Фискер публикува нова снимка на EMotion

13.12.2016 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1298 прочитания
A+ | A-

Дизайнерът Хенрик Фискер публикува в Twitter още една снимка – този път на задницата, на първия модел на новата си автомобилна компания. Фискер вече обяви, че електромобилът EMotion ще може да измине 645 километра с едно зареждане.

При конструирането на Fisker EMotion ще се използва карбон и алуминий, а батериите, които ще осигуряват ток за задвижването на електромобила са дело на друга компания на Фискер – Fisker Nanotech. Естествено, батериите са разположени на пода на автомобила за по-нисък център на тежестта.

Все още обаче Фискер не е публикувал други технически данни за EMotion, освен това, което се знае отпреди: че колата се има радар и сензори за автономно придвижване, вратите ще се отварят вертикално, както и адаптивни светодиодни фарове.

Фискер обещава и „просторна задна седалка”, както и „силна емоционална връзка на всеки собственик с автомобила му”.

Плановете на Фискер включват лансирането на втори модел след EMotion, който ще е по-достъпен и ще се произвежда в по-голяма серия. После ще има и трети модел, който обаче ще е бутиков и най-вероятно по-мощен и по-скъп. Предполага се, че всички модели на новата компания ще се сглобяват от друг производител.

Хенрик Фискер обяви плановете си да стартира нова автомобилна компания – Fisker Inc. през октомври. Предишната му фирма – Fisker Automotive беше купена през 2014 от китайския производител на резервни части и компоненти Wanxiang Group, а след това беше прекръстена на Karma Automotive.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ