www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Технологичният център на Приста Ойл

12.12.2016 | Авто новини: Авто Продукти » Консумативи | Автор: | 6673 прочитания
A+ | A-

Изпитателната лаборатория за нефтопродукти (ИЛН) на Приста Ойл е един от най-модерните центрове в Европа, разполагащ с ново поколение технически средства за изпитване и измерване. Тук се изпитват нефтопродукти- смазочни масла, смазочно-охлаждащи течности, течности за пътно транспортни средства, смазки и други. Лабораторията е разположена на територията на ЗСМ (Завод за смазочни материали) в гр. Русе, на работна площ от 1000 кв. метра, с обособени 22 броя самостоятелни работни помещения по предназначение и видове изпитвания: физикохимични, класификационни, електроизолационни, инструментални, аналитични, термоокислителни, елементен анализ (спектрометрия) и други.

ИЛН към Приста Ойл Холдинг ЕАД е създадена през 1996 г. като самостоятелна структурна единица в компанията и е акредитирана от Българска Служба за Акредитация през 1999 г. От 2003 г. тя е акредитирана в съответствие с изискванията на БДС EN ISO IEC 17025 с настоящ обхват на акредитация за изпитване на нефтопродукти: различни типове минерални масла, смазочно-охлаждащи течности, течности за пътно транспортни средства. Физикохимичните показатели на продуктите, обект на акредитация, се определят в съответствие с техническите изискванията на международните, европейските, регионалните и националните стандартизирани методи за изпитване (ISO, ASTM, IEC, EN, DIN, BS, и т.н).

Лабораторията успешно участва в организираните от ASTM, SGS-IIS и CHEVRON Междулабораторни сравнителни изпитвания и програми за пригодност (ILCP и LPTP) - това са програми както за професионална оценка, така и за оценка на компетентността на персонала.

Лабораторията на Приста Ойл Холдинг ЕАД е перфектният изпитателен център. Услугите за изпитване на лабораторията се използват от много външни компании, които искат да се гарантира качеството на закупените или използвани от тях нефтопродукти. ИЛН често се явява и независим експерт в решаването на спорове, които понякога възникват между членовете на европейския пазар на смазочни материали.

В лабораторията се изпълняват над 150 български и международни стандартизирани методи за изпитване с калибрирани технически средства за изпитване и измерване. С развитието на автомобилостроенето и приемането на нови технически изисквания за смазочните материали се утвърждават нови методи за изпитване и ново поколение технически средства. Лабораторията се стреми да удовлетворява високите изисквания на клиентите си и да осигурява отлично качество на изпитванията, поддържайки най-добро оборудване.

Какви тестове не е възможно да бъдат направени в лабораторията?

Според ръководителя на лабораторията инж. Павлинка Димова, почти няма вид лабораторно оборудване, който да липсва в лабораторията. Необходимостта от извършването на допълнителни тестове възниква рядко, тъй като те се изискват от техническите характеристики само на много специфични продукти.

Експресен контрол и как работи той

Г-жа Албена Василева, ръководител отдел  „Научни изследвания и развитие“:

"Много производители на масла осигуряват на своите клиенти услугата “експресен контрол на  работното масло”. Но трябва да се знае, че еднократната експертиза не дава поглед върху пълната картина. При липса на информация за сравнение, експресният контрол ще ви позволи само да разберете точно в какво състояние се намира маслото или смазочния материал към момента. Но след няколко теста по време на работния период на маслото, може да се предскаже как реално работи продукта, кога работи най-добре и кога започва интензивното му разрушаване. Изграден на базата на тези данни, индивидуалният график за рутинна смяна на маслата позволява на големи компании да спестят крупни суми.“Тагове: приста ойлНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ