www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Hyundai представи новия i20 WRC

01.12.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 3167 прочитания
A+ | A-

Hyundai стана първият тим, участващ в световния рали шампионат, който показа новия си автомобил за следващия сезон – i20 WRC. За новия сезон влизат в сила нови правила, които ще направят автомобилите по-мощни, както и позволяват по-агресивна аеродинамика и повече механично сцепление. Премиерата на новата кола беше точно преди старта на „Монца рали шоу” – най-популярното моторспорт събитие в Италия в края на годината, център на което е пистата „Монца” до Милано.

Така тимовете, които участваха тази година в WRC трябваше да комбинират участието си в състезанията с тестова програма за развитието на новите коли.

След оттеглянето на Volkswagen, догодина в световния шампионат освен Hyundai ще гледаме още Citroen, M-Sport Ford и завръщането на Toyota.

Hyundai запази пилотите си за следващия сезон – в тима остават Тиери Нювил, Дани Сордо и Хейдън Падън, като и тримата пилоти преподписаха наскоро и новите им договори с отбора са до края на 2018 година. Точно заради това шефът на тима Мишел Нандан заяви, че Hyundai няма да покани на тестове Себастиен Ожие, който си търси отбор за догодина, тъй като Hyundai няма възможност за четвърта кола догодина, а изпитанията на французина ща са „обида” за Нювил и компания.

„Навлизаме в нова ера на развитието на световния рали шампионат – обяви на премиерата Нандан. – Новите правила представляват сериозно техническо предизвикателство, а всички отбори стартирахме от нулата с новите коли, ще е интересно да видим как ще се развие сезонът.”;

Hyundai се завърна със заводски тим в WRC през 2013 година, а през 2015 и 2016 тимът завърши на второ място при конструкторите, като амбицията на корейците е да се борят за титлата през следващия сезон.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ