www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

До 5 хиляди лева глоба на ден за лошо почистени пътища

29.11.2016 | Авто новини: Катастрофи » Пътна обстановка | Автор: | 2431 прочитания
A+ | A-

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщават от Агенция пътна инфраструктура. Областните пътни управления и снегопочистващите фирми вече работят на 24-часов режим. 3120 машини са ангажирани с поддържането на пътищата през зимните месеци.

Пътищата се обработват периодично с разтвори на химически вещества и сол и се опесъчават в зависимост от класа на пътя. Машините се следят с GPS-и и работата им се контролира от близо 200 служители на АПИ, които са ангажирани с проверка на качеството на снегопочистването. Ако се констатира недостатъчно добро ниво на поддържане, в договорите с фирмите са предвидени санкции като най-тежките могат да достигнат и до 5000 лева на ден.

Очаква се през целия ден днес снеговалежът да продължи и температурите да се понижават. Агенция „Пътна инфраструктура“ отново напомня на шофьорите на тежкотоварни камиони и на леки автомобили да тръгват на път само подготвени за зимните условия, да шофират внимателно съобразно метеорологичната обстановка, да спазват пътната сигнализация и указанията на полицията. Блокирането на движението от превозни средства застрашава безопазността и пътуването и на другите участници в движението.

Без ограничение за всички видове моторни превозни средства е пътуването по високопланинските проходи „Републиката“, „Ришки“, „Предела“, „Котленски“, „Обзорски“, „Айтоски“, „Рожен“, „Печинско“ и „Превала“. През прохода „Петрохан“ не е позволено преминавенето на тежкотоварни автомобили над 12 тона.

Ограничено е преминаването на камионите над 10 т през Троянски /път II-35 Троян - Кънаре/, „Вратник” и „Твърдишки”, а над 3,5 т на МПС по „Дюлински” и „Пампорово”. Целогодишно за всички МПС са затворени за движение „Златишки“ и „Върбишки“ проход.

Ограничено е движението на всички товарни автомобили над 12 тона по път ІІІ-842 Юндола - Белово. Обходеният маршрут е Юндола- път II-84-Велинград-Звъничево- път I-8- Белово и обратно. По третокласния път е забранено движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета, както и по път II-37 Батак-Доспат.Тагове: АПИ сняг зимно поддържанеНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ