www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Skoda Superb plug-in хибрид идва през 2019 година

15.11.2016 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3359 прочитания
A+ | A-

Skoda Superb plug-in хибрид идва през 2019 година

Skoda ще представи plug-in хибридна версия на своя флагман Superb през 2019 година, съобщи представител на чешката марка пред Automobilwoche.

Топ моделът на Skoda ще получи хибридната техника, която вече се използва при Volkswagen Passat GTE, който се задвижва от 4-цилиндров бензинов турбо двигател и електромотор. Малко по-късно се очаква да се появи и изцяло електрически модел на марката.

До 2025 година се очаква Skoda да разполага с пет електрически и/или хибридни модела.

От компанията все още не са обявили какви точно ще са те, но се предполага, че първи ще се появи електрическият Citigo, който ще е базиран на VW eUp. Все още обаче не се знае дали другите екологични модели ще са изцяло електрически или ще са хибриди.

В началото на следващата година Skoda официално ще представи програмата си за развитие на хибридни и електрически модели.

Досега Skoda оставаше встрани от хибридните технологии и залагаше на икономични бензинови и дизелови мотори, като основната причина за това беше много по-високата цена на хибридните модели. Това все още важи и за електромобилите, основно заради високите цени на батериите, които се използват при тях.

А това е проблем за марки като Skoda, които предлагат по-изгодни в ценово отношение автомобили. Но с оглед на поредното затягане на правилата за нивата на вредните емисии, хибридите и електромобилите ще навлязат в гамата на всички автомобилни производители.

Освен това, стратезите на Skoda виждат хибридите и електромобилите като ключов фактор за разширяване присъствието на марката на ключовия за всички компании пазар в Китай.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ