www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Българи спечелиха титлата на Източна Европа

09.11.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: Georgi Ivanov | 5013 прочитания
A+ | A-

Още по темата

Цветомир Иванчев и Ивайло Николов от Hyundai off-road racing team спечелиха титлата в Източноевропейския офроуд шампионат, след като завършиха на второ място в последното рали от сезон 2016. Състезанието се проведе през изминалия уикенд в Гърция, а качването на подиума на българския тандем, състезаващ се с Hyundai Santa Fe T1 им осигури първото място в края на годината.  

Източноевропейският офроуд шампионат се провежда за първа година и предизвика голям интерес сред състезателите в Европа. В последния, пети кръг за годината, стартираха над 120 екипажа от 10 европейски държави, като изминаха общо над 2000 състезателни километра.

След първите две състезания – Баха 500 в Румъния и Офроуд ралито в Гърция, на които Hyundai off-road racing team извоюваха два подиума, българският екипаж се представи отлично и в българския кръг в Самоков.

Въпреки голямата разлика във времената, българският екипаж кара със състезателно темпо на последното рали – Баха Гърция, и финишира на второ място сред автомобилите, като заслужено качи на подиум своя Hyundai Santa Fe T1. Златото за Иванчев/Николов и техния автомобил ги мотивира да атакуват Европейския шампионат за следващия сезон, като предстоят и подобрения по състезателната машина.

Още по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ