www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Това е Fisker EMotion

01.11.2016 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1533 прочитания
A+ | A-

Новата компания на Хенрик Фискер – Fisker Inc. показа как ще изглежда следващия автомобил, дело на датчанина – EMotion. Засега обаче само чрез рендър, а малко по-рано Фискер пусна други две изображения на прототипа в социалните мрежи.

EMotion ще е модел с четири врати и форми на купе, а оформлението на предницата му смътно напомня за предишния автомобил на Фискер – Karma. Дизайнерът вече обяви, че новият модел се явява естествен наследник на Karma, който обаче имаше тежка съдба, тъй като се оказа, че производството му страда от ниско качество на сглобката, доставчикът на батерии фалира, буря унищожи стотици готови коли на едно пристанище и накрая фирмата на Фискер фалира. По-рано тази година тя беше купена от китайската компания Wanxiang, която иска да възроди автомобила.

Фискер обещава „революция” по отношение на пробега на новия електромобил – над 600 километра с едно зареждане и заяви, че това ще е „рекордно постижение сред серийните електромобили”.

Сега Fisker Inc. има собствена компания, която се занимава с разработването на батериите за EMotion – Fisker Nanotech, но засега няма никакви данни за резултатите от дейността й.

Новата компания на Фискер ще започне работа по модела на Tesla – първо ще представи модел в премиум сегмента, след което в гамата ще влязат и по-достъпни електромобили, които ще се произвеждат в по-големи серии.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ