www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Доменикали: Формула 1 е мечта за Lamborghini

21.10.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2052 прочитания
A+ | A-

Доменикали: Формула 1 е мечта за Lamborghini

Главният изпълнителен директор на Lamborghini Стефано Доменикали призна, че „Формула 1 е мечта” за италианската марка, но веднага направи уточнение, че компанията „не работи по проект за участие” в световния шампионат.

Доменикали, който е бивш шеф на тима на Ferrari във Формула 1 говори пред Sky Sports.

„Формула 1 е една мечта за Lamborghini – призна Доменикали. – Но трябва да е ясно, че ние сме здраво стъпили на земята и в момента имаме други, много по-важни приоритети.

„Моторните спортове са част от ДНК-ата на Lamborghini, което за мен е много важно.”

Lamborghini е част от Volkswagen Group, като концернът има няколко спортни програми на най-високо ниво – с Volkswagen в световния рали шампионат и с Audi и Porsche в световния шампионат за издръжливост. Що се отнася до Lamborghini, спортната програма на марката е насочена изцяло към GT-състезанията, като компанията работи предимно с частни тимове.

Доменикали даде да се разбере, че спортът едва ли скоро ще стане важна част от програмата на италианската компания.

„Първо, трябва да засилим присъствието си в нашата пазарна ниша – обясни Стефано. – Този пазарен сегмент расте и ние се представяме отлично, но винаги може още по-добре.

„Второ, предстои лансирането на Urus, модел, който ще промени имиджа на Lamborghini. Той трябва да ни осигури нови клиенти, които да станат част от семейството на Lamborghini.”СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ