www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Toyota официално потвърди Ханинен

18.10.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 2451 прочитания
A+ | A-

Toyota потвърди първия си пилот при завръщането на марката в световния рали шампионат – Юхо Ханинен. Изборът на Томи Макинен, който е начело на проекта, беше очакван, тъй като сънародникът му досега беше официален тестпилот на тима и участва изключително сериозно в развитие на Yaris WRC.

Договорът на Ханинен е за една година, като има опция да бъде удължен. Очаква се в скоро време японската компания да обяви поне още един заводски пилот за догодина.

Ханинен спечели титлата в IRC през 2010 година, след това взе световната титла в класа автомобили Супер 2000, а през 2012 спечели и европейската рали титла.

През 2013 и 2014 Ханинен записа няколко старта в световния рали шампионат, след което беше ангажиран от Томи Макинен, за да работи по Yaris WRC.

Ханинен и навигаторът му Кай Линдстрьом ще карат с пълна програма през 2017 година в световния рали шампионат.

„За мен това е сбъдната мечта – заяви Ханинен. – Ще карам за заводски отбор с пълна програма, това наистина е шанс да покажа какво мога. Работя заедно с Томи Макинен и Toyota от самото начало, което прави предстоящите стартове още по-вълнуващи. Yaris WRC е невероятен автомобил, нямам търпение да дойде рали „Монте Карло” през януари.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ