www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Toyota официално потвърди Ханинен

18.10.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 3133 прочитания
A+ | A-

Toyota потвърди първия си пилот при завръщането на марката в световния рали шампионат – Юхо Ханинен. Изборът на Томи Макинен, който е начело на проекта, беше очакван, тъй като сънародникът му досега беше официален тестпилот на тима и участва изключително сериозно в развитие на Yaris WRC.

Договорът на Ханинен е за една година, като има опция да бъде удължен. Очаква се в скоро време японската компания да обяви поне още един заводски пилот за догодина.

Ханинен спечели титлата в IRC през 2010 година, след това взе световната титла в класа автомобили Супер 2000, а през 2012 спечели и европейската рали титла.

През 2013 и 2014 Ханинен записа няколко старта в световния рали шампионат, след което беше ангажиран от Томи Макинен, за да работи по Yaris WRC.

Ханинен и навигаторът му Кай Линдстрьом ще карат с пълна програма през 2017 година в световния рали шампионат.

„За мен това е сбъдната мечта – заяви Ханинен. – Ще карам за заводски отбор с пълна програма, това наистина е шанс да покажа какво мога. Работя заедно с Томи Макинен и Toyota от самото начало, което прави предстоящите стартове още по-вълнуващи. Yaris WRC е невероятен автомобил, нямам търпение да дойде рали „Монте Карло” през януари.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ