www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Победа за Nissan Leaf в "Еко Рали България 2016"

17.10.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 13313 прочитания
A+ | A-

„Еко Рали България 2016”, което е в календара на FIA Световна купа „Алтернативни енергии” и е включено в програмата на община София - кандидат за Европейска столица на спорта 2018, привлече на старта си електромобили, хибриди и задвижвани с алтернативни горива машини.

След като се представиха най-добре в първия ден на „Еко Рали България 2016”, Снежина Коцева и Инеса Богданова с Nissan Leaf удържаха и крайната победа в класа на електромобилите.

Дамите от отбора Future Energy се справиха най-точно с регулаторните тестове на надпреварата, като изпревариха отбора на Българската фотоволтаична асоциация с пилот Красимир Кирилов и навигатор Радостина Кирилова, също с Nissan Leaf. Семейство Кирилови пък, спечелиха наградата за най-икономично шофиране в специалния тест.

При хибридните автомобили триумфираха Марио Добрев и Маргита Динова с Opel Ampera, а при автомобилите с алтернативни горива (пропан-бутан и метан) с победата се поздрави сръбският екипаж Ивица Вукович – Карин Димич Карич с Peugeot 307CC LPG. В теста за най-икономично шофиране при газовите автомобили и хибридите, най-добре се справиха Марио Добрев и Маргита Динова.

Четвъртото издание на „Еко Рали България” се проведе по маршрут от София до Старосел и обратно, като в зависимост от класовете, участниците преминаха по маршрути през Мирково, Копривщица, Панагюрище и Пирдоп, по над 500 км трасе. В рамките на маршрута бяха включени над 100 км регулаторни тестове, играещи роля на специални етапи.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ