www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Алекс Занарди се завърна с победа на пистата

17.10.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 3636 прочитания
A+ | A-

След успехите, постигнати на Параолимпиадата в Рио де Жанейро, Алекс Занарди се завърна в автомобилните състезания и записа победа на финала на италианския GT шампионат в неделя на пистата „Мугело”.

Италианецът загуби и двата си крака в ужасяваща катастрофа на „Лаузицринг” през 2001 година, след това се върна в WTCC, а преди няколко години се насочи към параолимпийските игри.

В Рио тази година бившият пилот от Формула 1 и сериите CART спечели два златни и един сребърен медал, а последното му автомобилно състезание беше през миналата година – „24 часа на Спа”.

Сега той стартира с модифициран специално за него BMW M6 GT3, като през уикенда отново защитава цветовете на ROAL Motorsport на Роберто Раваля, за когото караше и в световния шампионат за туристически автомобили.

В съботното състезание Алекс завърши шести, в неделя стартира от първа редица, излезе начело при спиранията в бокса, а в последните обиколки отби атаките на преследвачите си, за да спечели последния старт от италианския GT шампионат за сезона.

„Страхотна година за мен, не само един невероятен ден – обясни вчера Занарди. – Преживях невероятни моменти в Рио де Жанейри, а сега победих с един прекрасен автомобил. Не стартирах по най-добрия начин, но след това наваксах. Знаех, че мога да спечеля, ако поддържам добро темпо и се радвам, че го направих.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ