www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

До 2030 година електромобилите ще превземат богатите градове

12.10.2016 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 2364 прочитания
A+ | A-

До 2030 година електромобилите може почти напълно да завземат най-богатите градове в света като Лондон или Сингапур, прогнозира агенция Reuters, опирайки се на изследване за ръста в продажбите на тези возила. Плюсовете в полза на електромобилите са все по-строгите екологични изисквания, поевтиняването на технологиите, използвани при електромобилите и все по-големият интерес на клиентите към тях.

Електромобилите стават все по-популярния избор и сред автомобилните компании, а гиганти като Volkswagen Group и Daimler вече обявиха, че планират да пуснат на пазара по няколко такива модели.

За да се намалят вредните емисии, правителствата в цял свят се опитват да окуражат покупката на електромобили и клиентите получават отстъпки от цените, както и опрощаване на данъчните задължения, свързани с тях.

Електрическите технологии също поевтиняват. Изследването показа, че цената на един киловатчас от капацитета на батериите е спаднала с 65% за пет години. През 2010 цената е била 1000 долара, а през 2015 – 350 долара. Очаква се тази цена да спадне под 100 долара за следващите десет години.

„В гъсто населени градове, където хората имат високи доходи, като Лондон или Сингапур, електромобилите могат да достигнат до 60% от возилата до 2030 година – се казва в изследването. – Основните причини за това са зоните с ниски вредни емисии, интересът на купувачите и по-достъпната цена на електромобилите.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ