www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Страхът е сковал всички във Ferrari

12.10.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2784 прочитания
A+ | A-

Ferrari се представя по-слабо от очакваното този сезон във Формула 1, тъй като всички в тима работят в ужасни условия, подложени са на терор. Това обяви един от най-известните инженери в историята на Скудерията Лука Балдисери, който е част от екипа, постигнал най-големите успехи на Ferrari с Михаел Шумахер.

„За съжаление, нито Маркионе, нито Аривабене имат някакъв опит в моторните спортове – обясни Балдисери пред вестник Corriere dello Sport. – Ferrari вече не е отбор от Формула 1, а група от изплашени хора.

„Вътре в тима е наложен терор, момчетата не измислят нищо ново, никой не смее да вземе решение, тъй като рискува да понесе тежко наказание ако нещо се обърка.

„Във Формула 1 линията на управление трябва да е вертикална, почти като в армията. Шефовете на тима са там, за да посочват пътя, да мотивират хората под тях да взимат решения и ако някой направи грешка, то не трябва да бъде уволняван за това. Точно това се случи с Джеймс Алисън, което е голяма загуба за Ferrari.”

Естествено, Балдисери трябваше да предложи и собствена рецепта, която ще позволи на Ferrari отново да побеждава във Формула 1.

„Тимът трябва да постигне ефективна организация и стабилност, екипът да има добри идеи и пилотите да не правят грешки – изброи Балдисери. – Парите не са проблем за Ferrari, но победите идват, когато си стабилен и постоянен. Не трябва да пришпорваш тези, които и без това вече се трудят много напрегнато.

„Разбирам, че Маркионе иска победите да дойдат веднага, но във Формула 1 това не става така. Много е трудно да започнеш да побеждаваш по-малко от три години след старта на проекта ти.”

Балдисери коментира и Матиа Бинота, който беше повишен на мястото на Джеймс Алисън. Балдисери познава добре Бинота, тъй като двамата са работили години наред заедно.

„Матиа знае как да мотивира хората, има страхотен опит, но той не е технически директор – обясни Лука. – Той е наясно, че не може да създаде автомобил от Формула 1, не разполага със задълбочените познания за това какво трябва да се постигне с шасито, аеродинамиката и механичните компоненти. Но според мен, той ще се справи много добре, ако го направят шеф на тима.”

Естествено, Балдисери трябваше да каже и няколко думи за пилотите на Черните кончета Себастиан Фетел и Кими Райконен.

„Райконен се представя по-добре в сравнение с 2015, но Фетел се представя много по-зле – беше категоричен Балдисери. – Много е важно Ferrari да се върне в челото и пилотите да вярват, че това ще стане. Миналата година Себ кара много ентусиазирано. Но пилотите не са проблемът на тима, в никакъв случай.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ