www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

И Lamborghini ще има електромобил

11.10.2016 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3518 прочитания
A+ | A-

Платформата на Mission E на Porsche ще бъде използвана и от други марки под шапката на Volkswagen Group, което означава, че най-после мечтаният от босовете на Lamborghini електрически супер автомобил ще стане реалност.

Шефът на бранда Стефано Доменикали наскоро призна, че в Lamborghini имат сериозен интерес към развитието на електрическите технологии и допълни, че марката „може да поеме в тази посока”, стига разходите и динамичните качества, свързани с електромобилите да са „адекватни” на имиджа на италианската компания.

Според германското списание Autobild, в Lamborghini вече работят по такъв проект, като електрическият супер автомобил носи името Vitola. Източниците на изданието твърдят, че в Lamborghini се опитват да „изтискат” колкото се може повече скорост и динамика от платформата на Mission E. Целта е електрическият Lamborghini да ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди и да има максимална скорост 300 км/ч.

Един изцяло електрически модел в гамата на Lamborghini ще се отрази отлично на битката с нивата на вредните емисии, като правилата за тях, особено в Европа, отново бяха затегнати. Това естествено се отрази зле на Lamborghini и големите бензинови мотори, които задвижват моделите на легендарната марка.

Все още не се знае кога можем да очакваме Vitola, но със сигурност това едва ли ще стане преди дебюта на серийната версия на Mission E, който се очаква да е през 2019 година.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ