www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Показват колекцията на Михаел Шумахер

07.10.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1598 прочитания
A+ | A-

Показват колекцията на Михаел Шумахер

Частната колекция на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер ще стане обществено достояние догодина, като достъпът до нея ще е безплатен.

Колекцията ще бъде изложена в новия Motorworld в Кьолн, близо до родния град на бившия пилот Керпен, а това стана факт, след като организаторите получиха съгласието на семейството на Михаел.

В колекцията влизат картове и състезателни автомобили, карани от Шумахер, награди, купи и всякакви ценни предмети, събирани от Михаел и семейството му от началото на кариерата му.

„Основното желание на семейството на Михаел е феновете от цял свят да могат да разглеждат колекцията му безплатно – заяви мениджърът на Михаел Сабине Кем. – Това е възможност да съживим най-хубавите спомени от кариерата му и да си припомним славните времена, когато той се състезаваше.”

Кем потвърди, че в колекцията влиза и болидът Benetton B194-5, с който Михаел спечели първата си световна титла във Формула 1 през 1994 година.

„За нас е страхотна чест, че можем да почетем Михаел Шумахер и постиженията му в автомобилния спорт, както и да дадем достъп на феновете до тази изключително ценна колекция”, заяви основателят на Motorworld Андреас Дункел.

47-годишният Михаел се оттегли от Формула 1 в края на 2012 година, а в края на 2013 претърпя тежко падане със ски, след което прекара половин година в кома и беше подложен на няколко животоспасяващи операции. Оттогава насам Михаел не се е появявал пред публика и се възстановява в дома си в Швейцария, като семейството му е наложило много строго вето на информацията за състоянието му.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ