www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Екълстоун сам ще организира състезание в Ню Йорк

05.10.2016 | Авто новини: Коментари » Коментар | Автор: Georgi Ivanov | 4149 прочитания
A+ | A-

Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун лично се е заел с организирането на старт от световния шампионат в Ню Йорк. Това е част от слуховете, които циркулираха из падока на пистата „Сепанг”, където през уикенда се проведе Гран при на Малайзия.

Състезанието в Ню Йорк, за което да са фон небостъргачите в Манхатън е стара мечта на Бърни – още от началото на 80-те години, но досега Екълстоун не успява да я реализира.

За разлика от него Алехандро Агаг и Формула Е постигнаха доста по-бърз успех – Ню Йорк влезе в календара на световния шампионат с електрически болиди още в третия му сезон и догодина там ще има две състезания. Интересното е, че Агаг използва формулата, по която работеше Бърни, но постигна успех много по-бързо от Бърни.

Идеята на Екълстоун за старт в Ню Йорк започна да добива реални очертания през 2011, дори се намери местна компания, която да организира състезанието, но тя бързо изпадна във финансови трудности и не проведе по най-добрия начин преговорите с градската управа на града.

Сега, с идването на Liberty Media като основен акционер във Формула 1, Бърни е решил, че може да рестартира проекта за това състезание.

Дори според списание auto motor und sport, 85-годишният Бърни лично ще се заеме с ролята на организатор и промоутър на новата надпревара, която трябва да е в Ню Джърси.

Предполага се, че по този начин Бърни иска да изпревари представителите на Liberty Media, които също имат интерес да увеличават стартовете от Формула 1 в Щатите и да им предложи готов проект за състезание в Ню Йорк, на който те да не могат да откажат.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ