www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Hyundai i20 R5 демонстрира скорост в Корсика

04.10.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 4504 прочитания
A+ | A-

Новият i20 R5 на Hyundai доказа, че притежава скорост да се бори с най-добрите автомобили в WRC2 в дебюта си в рали „Корсика”, кръг от световния шампионат и най-трудното асфалтова рали в календара. Пилотът на Hyundai Кевин Абринг отпадна във втория ден заради удар и теч в охладителната система, но в първия ден холандецът успя да се намеси в челото на битката в групата WRC2 и дори стигна до третото място в хода на надпреварата.

Проблемите на Кевин започнаха в шестата отсечка с дължина 30 км, където той удари колата, появи се теч в охладителната система, а от инцидента се повреди и окачването. Абринг и навигаторът му Себ Маршал успяха да стигнат до сервизната зона, където проблемите бяха отстранени и те се върнаха в надпреварата, но в седмата отсечка течът на охладителна течност отново се появи и в следващия сервиз екипът установи, че двигателят е повреден и екипажът нямаше как да продължи.

Един от клиентите на Hyunsai Motorsport – Фабио Андолфи завърши 18-и в генералното класиране на рали „Корсика” и с шести резултат в WRC2, но италианецът не беше заявен за точки в това класиране, а само сред екипажите в RC2. Другият клиентски автомобил, пилотиран от Стефан Саразен също отпадна в седмата отсечка, след като се удари и счупи джанта.Тагове: WRCОще по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ