www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Shell България за „Градовете на бъдещето“ на юбилеен форум

01.10.2016 | Авто новини: Авто Продукти » Консумативи | Автор: | 6068 прочитания
A+ | A-

Shell България отбеляза 25-ия си юбилей с научен форум посветен на бъдещото устойчиво развитие на енергийния сектор и подобряването на качеството на живот в градовете в следващите десетилетия. По време на събитието представители на държавни институции, неправителствени организации, академична общност, бизнес партньори на компанията и медии имаха възможността да се запознаят с визията на Шел за възможното бъдещето на бензиностанциите - ФОТО ГАЛЕРИЯ.

“Преди 25 години започнахме дейността си в България и поставихме стандартите на бизнеса, в който се развиваме. Днес можем да се похвалим с мрежа от около 100 търговски комплекса и повече от 1 милион клиенти, които се обслужват всеки месец в България. Доверието на нашите клиенти и партньори, градено през годините чрез постоянна грижа, иновации и безкомпромисен контрол на качеството, ни кара да погледнем напред с отговорност към предизвикателствата на бъдещето,“ заяви Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.

Един от специалните гости на събитието - Вим Томас, главен енергиен съветник в Royal Dutch Shell plc. и ключова фигура в сферата на енергетиката на глобално ниво, направи интересна презентация на темата „Новите сценарии за градовете на бъдещето“, разработени от Shell. Той сподели резултатите от глобални проучвания, проведени в над 500 града по света.

“Най-важният извод за всички нас е да осъзнаем необходимостта от сътрудничество и доверие между правителствата, бизнеса и обществото. Успешното развитие на градовете пряко зависи от изграждането на чувство за отговорност и обща цел – създаването на енергийно ефективна, устойчива и компактна градска среда с приятни условия за живот,“ сподели Вим Томас.

В последващата панелна дискусия участниците във форума - Дончо Барбалов, заместник-кмет на Столична община, Атанас Тасев, енергиен експерт, Изабел Бланко, Европейската банка за възстановяване и развитие, Юлиан Попов, Европейски институт за  ефективност на  сградите (BPIE) и участник в студентския конкурс „Градовете на бъдещето“, обсъдиха отражението на процеса на урбанизация в страната  върху енергийния сектор на местно  ниво - върху търсенето на енергия, енергийната ефективност и устойчивото развитие.  

„Вярваме, че темите за устойчивото развитие на градовете на бъдещето, урбанизацията и новите източници на енергия са от ключово значение както на глобално, така и на местно ниво. Искаме да използваме тържествения ни повод, за да повдигнем важни въпроси и да провокираме дискусия в тази посока. Тoва са теми, които пряко касаят всички нас и вярваме, че обществото трябва да вземе мерки днес, за да се справи с енергийните предизвикателства на бъдещето. Осъзнаваме, че дългосрочният успех зависи от способността ни  да предвидим различните видове енергия и горива, от които ще се нуждаят хората в бъдеще и да ги осигурим по конкурентноспособен и природосъобразен начин,“ добави Камелия Славейкова.
 
През август тази година Shell България даде начало на конкурса „Градовете на бъдещето“, в който български студенти ще представят свои идейни разработки с потенциал за внедряване в практиката и да спечелят парични награди. Желаещите да вземат участие в конкурса изпратиха разработки за справянето с предстоящите предизвикателства по отношение на използването на енергийни ресурси в градовете. Избраните финалисти скоро ще бъдат поканени в София, за да представят идеите си пред жури от представители на Shell България, академичната общност и Столична община, които ще изберат победителите.Тагове: Shell България юбилей бъдещетоНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ