www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Nokian Rockproof с екстремна офроуд издръжливост (+ видео)

03.10.2016 | Авто новини: Авто Продукти » Гуми | Автор: | 7053 прочитания
A+ | A-

Новата гума на Nokian Tyres - Nokian Rockproof, предлага отлична издръжливост за професионална употреба и офроуд ентусиасти. Nokian Rockproof е в стихията си на пресечен терен, в каменоделни кариери, гористи местности, минодобивни райони и сечища.

Устойчивата на нарязване каучукова смес Nokian Rockproof Hybrid, използвана за направата на блоковете на гумата, в комбинация с агресивната им шарка, осигуряват на гумата супер издръжливост дори и при най-тежките офроуд условия.

Новата гума е създадена за леки камиони, SUV и офроуд употреба. Тя е разработена в сътрудничество с Nokian Heavy Tyres и тествана от професионалисти в мини и каменоделни кариери в Европа и Северна Америка.

С гумата Nokian Rockproof най-северният в света производител на гуми за пореден път демонстрира уменията си в създаването на безкомпромисен продукт. Гумата незабележимо комбинира специфичната издръжливост на гумите за тежки машини с комфорта на тези за леки автомобили.

Скоростният индекс на новата гума е Q (160 км/ч) и в Европа тя ще се предлага в 8 размера, които ще са на разположение на потребителите в началото на 2017 година.

„Офроуд шофирането и най-тежката професионална употреба изискват екстремна издръжливост на гумата и по-специално защита от спукване. При такива условия, гумите може да имат незавидно кратък експлоатационен живот, а повредите по конструкцията струват допълнително средстава и време за поправка или подмяна. Nokian Rockproof има отлична защита срещу нарязване благодарение на устойчивата смес, от която е направен протектора, създадена за употреба в рудници. Здравата структура на гумата и арамидната армировка на страниците (технология, която се използва и при защитните бронежилетки) предпазват гумата от странични наранявания. Този продукт е разработен, за да подобри ефективността на работа при професионална употреба,“ разяснява Оли Сепала, мениджър „Продуктово развитие“ в Nokian Tyres.

Aramid Sidewall – бронежилетка за вашата гума
Разработената от Nokian Tyres технология Aramid Sidewall предлага нов вид протекция при тежка употреба и взискателни условия. Структурата на страниците съдържа супер здрави арамидни влакна, които подсилват страничната част на гумата, правейки я по-устойчива на удари и нарязване от предмети, които иначе лесно биха я увредили. Повредите върху страниците обикновено налагат смяна на гумата с резервна.

Арамидните влакна намират широко приложение в космическата и военната индустрия. Уникалното червено лого на Rockproof е гравирано на страничната стена на гумата. Първоначално то ще бъде налично за размера 315/70 R17, а в последствие и за други размери.

Канадският дървосекач Том Брейн от остров Ванкувър, Британска Колумбия, тества новата гума Nokian Rockproof. Том всеки ден работи в тежките и взискателни условия на сечищата в гористите местности и шофира предимно по път от натрошени скали. През последните няколко месеца Том със своето 4х4 осъзнава, че Nokian Rockproof дава на издръжливостта ново значение.

„Изминахме около 50 000 км с тези гуми, повече от половината от тях на чакълест път. Налага ни се да шофираме офроуд и в миналото ни се случваше да влезем в сечищата с комплект гуми на 2 седмици и да излезем със спуквания на някои от тях. През тези 50 000 км с Nokian Rockproof  имахме само едно спукване, което е наистина изключително. Мога да ви уверя, че Nokian Rockproof е много здрава гума,“ споделя Том.


Тагове: Nokian гуми офроуд видеоНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ