www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Бътън: Хамилтън е най-бързият, но отстъпва на Алонсо

27.09.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1513 прочитания
A+ | A-

Бътън: Хамилтън е най-бързият, но отстъпва на Алонсо

Този уикенд Дженсън Бътън ще запише своя старт №300 във Формула 1, а малко преди края на кариерата си в световния шампионат британецът се съгласи да отличи най-добрите пилоти срещу които се е състезавал. Бътън взе титлата през 2009, а догодина мястото му в McLaren ще заеме Щофел Вандоорн, но Дженсън има възможност да се върне като титуляр през 2018.

„Карал съм с трима световни шампиони в един отбор – обясни Бътън пред GPUpdate. – За мен Люис е най-бързият, но отстъпва на Фернандо, който е най-завършеният пилот. Говоря за времето, когато карахме заедно.

„Не знам сега как са нещата и при двамата. Не знам къде точно се намира Люис спрямо представянето му по времето, когато бяхме съотборници. Но смятам, че Люис се е развил като пилот. Мисля, че сега се чувства по-добре и е по-уверен.”

Бътън естествено е имал и неприятни ситуации със своите съотборници.

„Що се отнася до това да караш в неприятна атмосфера, създадена в тима от твоя съотборник, бих отличил Ралф Шумахер и Жак Вилньов. Това са спомени от началото на кариерата ми, нито Ралф, нито Жак искаха да имат за съотборник млад пилот. Може би ми беше по-трудно с Жак, поне в началото, до средата на сезона всичко се изясни, разбирахме се по-добре и ни беше забавно да работим забавно.

„Ако говорим за чиста скорост на моите съотборници – Люис е №1. Той може да е много бърз в квалификацията и аз си мислех: Откъде дойде това? Но също така може да стане и обратното, Люис да изостане сериозно. Преди години той не можеше да контролира достатъчно добре таланта си.

„Случвало се да съм по-бърз в тренировките и да смятам, че ще го бия в квалификацията. Той обаче ме изпреварва с четири десети от секундата, а аз нямам отговор. На другия ден стартираме в състезанието, аз повеждам, а той потъва някъде назад, карам и се чудя: Къде изчезна Люис?

„Хамилтън беше непостоянен, но невероятно бърз. Може би най-бързият пилот във Формула 1, бих го сравнил с Айртон Сена, но е трудно да се правят такива паралели.

„Все пак, Люис отстъпва на Фернандо. Той е най-завършен, знае как да работи с тима, много е интелигентен и знае как да постигне това, което преследва. Освен това знае какво трябва да направи с колата в хода на всяко едно състезание, за да си пробие път напред. В трудни ситуации той винаги е на висока, много е бърз и постоянен, имало е случаи, когато просто не мога да се откъсна от него, не мога да му избягам.”СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ