www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

През уикенда в Самоков определят европейските шампиони по офроуд

19.09.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: | 7214 прочитания
A+ | A-

От 23 до 25 септември Самоков ще бъде домакин на „Баха България” - състезания от веригите европейски първенства по офроуд за мотоциклети, ATV и джипове, като за два от шампионатите това ще бъдат последните кръгове и тук ще бъдат излъчени шампионите на Стария континент, каза на пресконференция в Пресклуб „България” директорът на надпреварите Тодор Христов.

Организатори на престижните  прояви са община Самоков и клубовете „Ендуро Самоков” и „Самоков 4х4”. Състезателите ще преминат над 600 км, като трасетата са така подбрани, че най-добрите пилоти да могат да разкрият до максимум своите умения.

„България за първи път е домакин на кръг от Европейския шампионат по офроуд. Ние сме доказали, че имаме голям опит в организирането на най-престижните първенства по мотоциклетизъм и автомобилизъм, така че имаме амбицията и това състезание да го организираме по най-добрия начин и от следващата година да бъдем домакини и на кръг от Световния шампионат”, каза на срещата с медиите кметът на Самоков Владимир Георгиев – председател на Организационния комитет.

„Баха България” е последен кръг от Европейския офроуд шампионат за мотоциклети, четириколки и UTV /бъги/. До момента заявка за участие са подали около 150 състезатели от 8 държави. При бъгитата Николай Гочев е на второ място във временното класиране и ще се бори докрай за титлата с поляка Тадеуш Вишневски.

При джиповете екипажът на Hyundai Offroad Racing Иванчев / Николов е лидер в шампионата и ще отстоява първото си място. При моторите с най-голям интерес се очаква изявата на европейския шампион за 2015 г. Педро Бианчи Прата (Португалия), а при АTV машините начело са трима украински пилоти, които ще си разпределят призовите места.

Откриването на европейската офроуд надпревара е на 23 септември от 19.00 ч. пред община Самоков. Награждаването на победителите е насрочено за 18 ч. на 25 септември - в центъра на планинското градче.

Организаторите обявиха и официалните "точки" за наблюдение състезанието:
23 септември, от 13 ч. - след бензиностанция Shell в посока София и село Райово, пешеходния мост;
24 септември, след 19 ч. - стария път за Боровец и в планинския курорт до хотел "Секвоя";
25 септември, от 10 ч. - след бензиностанция Шел в посока София.Тагове: Самоков европейски шампионат офроудНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ