www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Семейство Шумахер: Михаел не може да ходи!

19.09.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1831 прочитания
A+ | A-

Семейство Шумахер: Михаел не може да ходи!

Семейството на Михаел Шумахер води успешно дело срещу германско списание заради невярна информация относно състоянието на 7-кратния световен шампион във Формула 1.

Михаел падна тежко по време на ски в края на 2013 година, половин година беше в кома и претърпя няколко животоспасяващи операции, а от известно време се възстановява в дома си в Швейцария, но семейството му е наложило пълно медийно затъмнение около състоянието на бившия пилот.

През декември миналата година списание Bunte публикува информация, че Михаел е проходил, че е направил няколко стъпки, макар и с помощта на физиотерапевт. Списанието обяви, че Михаел може самостоятелно да вдига и едната си ръка.

Реакцията на мениджъра на Михаел – Сабине Кем не закъсня. Тя заяви, че репортажът на Bunte не отговаря на истината и тя дори, че изданието е действало „безотговорно” с публикуването на такава информация.

Още тогава Кем обяви в свое съобщение, че Михаел не може да ходи и напомни, че с оглед на тежките контузии на Шуми, личното му пространство трябва да бъде уважавано.

Кем и съпругата на Михаел – Корина, вече заплашиха всички издания в Европа че ще бъдат съдени „до фалит” ако публикуват непотвърдена от тях информация за Михаел.

Сега Bunte е вече на съд, макар и за по-скромна сума, като адвокатът на семейството Фелкс Дам твърди, че фалшивата история и информацията за здравословното състояние на Михаел нарушават личното му пространство.

„Не мога да ви кажа повече, но мога да потвърдя, че Михаел не може да ходи”, заяви Дам в съда и допълни, че няма да е коректно да се разкрива състоянието на Шумахер заради една „измислена история” в медиите.

От Bunte твърдят, че информацията е дошла от надежден източник на списанието, който е добре запознат със състоянието на Михаел.

Съдията по делото, което се води в Хамбург вече даде да се разбере, че планира да отсъди обезщетение в полза на семейство Шумахер, като става въпрос за сума между 40 000 и 100 000 евро.

Окончателното решение по делото ще е готово през октомври.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ