www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

ДАИ е проверил всичките 1251 училищни автобуси преди 15 септември

15.09.2016 | Авто новини: Катастрофи » Безопасност | Автор: Jordan Lukanov | 7076 прочитания
A+ | A-

Всички фирми и училищни автобуси, извършващи превоз на деца и ученици са проверени преди началото на учебната година. Това заяви изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация“ Красимир Калайджиев днес, по време инспекция на училищни автобуси в столицата. Акцията е част от мерките за сигурност и превенция при ученическите превози, предприети от министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Красимир Калайджиев заяви, че са проверени всичките 1251 автобуса, които са регистрирани да извършват ученически превози. По думите му, инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ са извършили контрол във всички фирми, които ще превозват деца през новата учебна година. Той допълни, че основната цел на тази част от инспекцията, е да се проверят превозвачите дали отговарят на всички изисквания, както и да се обърне внимание на техническото състояние на превозните средства и готовността им да превозват учениците.

Красимир Калайджиев обяви, че за констатирани нарушения са съставени 8 акта. Той поясни, че преди началото на учебната година голяма част от автобусите не извършват превози и поради това те са проверявани в предприятията, като за констатирани пропуски са издадени 69 предписания.

При част от превозните средства е установено, че липсват технически прегледи, пожарогасители, аптечки, табели „Превоз на деца“, както и различни документи, допълни той. За някои от автобусите са издадени предписания за подмяна на гумите, преминаване на ремонт през оторизиран сервиз, отстраняване на различни технически неизправности, както и подобряване на външния и вътрешния вид на превозните средства.

От 15 септември проверките ще продължат на пътя, като инспекторите ще следят за техническото състояние на автобусите и дали са изпълнени направените предписания, каза още изпълнителният директор на Автомобилна администрация.Тагове: ДАИучилищни автобуси15 септемвриНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ