www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Занарди взе трета параолимпийска титла

15.09.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3439 прочитания
A+ | A-

Бившият пилот във Формула 1 и ChampCar Алекс Занарди спечели третото си златно отличие на параолимпиадата в Рио де Жанейро. Това е четвърти медал за италианеца, който преди 15 години загуби двата си крака в страховит инцидент на германския овал „Лаузицринг”.

Алекс има два златни медала от Лондон преди 4 години, а сега в Бразилия триумфира на 20-километровото трасе в параколоезденето.

Допреди няколко години Занарди се състезаваше в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC), но след това се насочи към параолимпиадите.

Двата крака на Алекс са ампутирани над коленете, а преди 15 години лекарският екип буквално го е върнал от оня свят, след като сърцето му спира седем пъти по време на реанимацията, която се смята за загубена кауза при толкова сериозна загуба на кръв, която е претърпял италианският пилот.

Занарди катастрофира на 15 септември 2001 година, когато се завъртя на излизането от бокса на „Лаузицринг” и с над 350 км/ч беше ударен от Алекс Талиани, като колата на италианеца се разцепи на две при инцидента.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ