www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

600 километра пробег за електромобила на VW

14.09.2016 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1638 прочитания
A+ | A-

600 километра пробег за електромобила на VW

В опит да ликвидира последиците от глобалния скандал „Дизелгейт” VW се насочи към развитие на електромобилите и в следващите няколко години компанията ще представи на световния пазар интересни модели на ток.

Още този месец обаче на салона в Париж ще можем да видим концепт, който предхожда един от тези модели, като акцентът при него е, че електромобилът ще може да изминава 600 километра с едно зареждане на батериите.

Ресурсите и талантът на инженерите от VW обикновено дават страхотни резултати, а от компанията вече прогнозират, че гамата електромобили на марката ще се превърнат в легенди като първата Костенурка или първото поколение на Golf.

Концептът, който ще дебютира в Париж е изграден върху платформата MEB на VW, която ще е в основата на цялата гама електромобили на марката. Според списание Auto Express обаче първото поколение на тези модели ще е с пробег 400 километра с едно зареждане, а по-късно пробегът ще бъде увеличен с още 50% до 600 км.

Дори и минималният пробег ще изравни първия модел на VW с пробега на Chevrolet Bolt и дори има шанс да подобри пробега на бъдещия хит на пазара на електромобили Model 3 на Tesla.

Шефът на марката Volkswagen Херберт Дийс вече обясни, че концептът ще е с размерите на Golf, но пространството в купето му ще е съизмеримо с това в по-големия Passat. Според него пазарният дебют на серийната версия на модела ще е в началото на 2019 година, но е възможно електромобилът да се забави до 2020.

Естествено, ще видим и серийна версия на концепта Budd-e, както и електрически заместник на лимузината Phaeton.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ