www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Бърни Екълстоун избра Ален Прост пред Сена и Шумахер

13.09.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1600 прочитания
A+ | A-

Бърни Екълстоун избра Ален Прост пред Сена и Шумахер

Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун определи Ален Прост като най-добрия пилот в историята на световния шампионат и обясни, че Професора е превъзхождал Айртон Сена, Михаел Шумахер и дори легендата Хуан Мануел Фанджо.

Бърни е създателят на съвременната Формула 1, а той присъства активно в моторните спортове от края на 40-те години, така че можем да вярваме на преценката на 85-годишния британец. Защо обаче той предпочита пресметливия Ален пред зрелищните му съперници?

„Трудно е да се каже – призна Бърни през испанския вестник Marca. – Но ако трябва да избера само един пилот, който да е №1 за вечни времена, най-вероятно ще се спра на Прост. Той беше по-добър от Шумахер или Сена. Михаел винаги е получавал сериозна помощ от отбора, за който кара или от съотборниците си, а до голяма степен това важеше и за Сена. Прост никога не се е радвал на такива привилегии. Той винаги се е борил съм със съперниците си, дори когато е ставало въпрос за негови съотборници.”

Бърни определи Прост за №1 във Формула 1, но допълни, че неговият любим пилот си остава Йохен Риндт.

„Двамата с Йохен бяхме много близки, както като колеги, така и като приятели – обясни Екълстоун за пилота, спечелил посмъртно световната титла през 1970 година.- Той определено е моят любим пилот, но не е най-добрият в историята на Формула 1. Прост си остава на първо място.”

Ален има 4 световни титли, 3 с McLaren и една с Williams, спечелена в последния му сезон във Формула 1 през 1993 година. Сена има три титли, Фанджо е с 5, а Шумахер има 7.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ