www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Balkan Offroad и Balkan Classic Rallye 2016: какво ще видим в първия ден

09.09.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: Georgi Ivanov | 15118 прочитания
A+ | A-

В събота, 10 септември, ще бъде големият старт на международния офроуд маратон Balkan Offroad Rallye и първото по рода си състезание за исторически ретро рали автомобили Balkan Classic Rallye 2016. За днес е насрочен техническият преглед на машините в Боровец, след който ще е ясен окончателният стартов списък за надпреварата.

До момента, 135 машини са готови за 8-дневната мотоспорт авантюра, като 120 са офроуд возилата, а 15 са автомобилните бижута, произведени между 1962 и 1981 година.

Официалната церемония по откриването на Balkan Offroad и Balkan Classic Rallye 2016 ще бъде утре преди обяд - на площада пред храм-паметник „Александър Невски” в столицата. Там всички фенове на моторните надпревари ще могат да видят все още чистите автомобили, мотоциклети, бъгита и камиони, преди да поемат по калните и прашни трасета на състезанията.

Първата машина ще мине под стартовата арка по обед, но участниците ще започнат да пристигат в центъра на София още към 9–10 часа сутринта, където ще бъдат подредени в т.нар. „парк ферме” или затворен паркинг. Разбира се, достъпът до церемонията и машините е свободен, и всеки който желае, ще може да разгледа, снима или пипне уникалните возила.

Стартът на първият състезателен етап за крос-кънтри класа на Балкан Офроуд Рали и на Балкан Класик Рали ще бъде от 13 часа при бившата картинг писта на края на град Бухово край София.

Феновете на класическите рали автомобили ще могат да наблюдават уникалните ретро болиди „на терен” край източната част на град Костенец, където първите коли се очакват между 14:30 ч. и 15 часа утре.

Тези, които искат да наблюдават офроуд мотоциклетите, АТВ, джипове и камиони, ще могат да го сторят край самоковското село Райово, където първите машини ще се появят около 15 часа.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ