www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Лауда: На Фетел му е трудно да е спасителят на Ferrari

07.09.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1152 прочитания
A+ | A-

Лауда: На Фетел му е трудно да е спасителят на Ferrari

Себастиан Фетел трудно се справя с ролята на водещ пилот на Ferrari, който трябва и да е „спасител” на италианския тим. Това е мнението на легендата на Формула 1 Ники Лауда, който спечели две от трите си световни титли с автомобил на Скудерията.

На „Монца” големият бос на Ferrari Серджо Маркионе официално обяви, че сезон 2016 е провал за италианците и целите пред отбора не са постигнати.

„Искахме да побеждаваме и да участваме в битката за титлата – допълни тим шефът на Ferrari Маурицио Аривабене. – Но не успяхме да постигнем това. Преди няколко седмици предприехме мерки, чиито резултати вече виждаме, но те ще се проявят в пълния си ефект през 2017 година.”

Лауда сравни настоящата ситуация в Маранело с тази през 70-те години, когато той премина във Ferrari, както и с времето преди идването в тима на Михаел Шумахер.

„Според мен, старите, фундаментални проблеми на Ferrari все още съществуват – призна австриецът пред вестник Welt am Sonntag. – Хората във Ferrari са много емоционални, ако всичко върви добре, те са спокойни и отпуснати, което не позволява да се постигне по-продължителен успех.

„Ако обаче нещата не вървят добре, то отвън започва да идва безмилостен натиск, същото се случва и отвътре и започват да валят бързи решения и се създава суматоха.”

Лауда е на мнение, че в началото Фетел е бил приет като пилотът, който може да повтори успехите на Михаел Шумахер, което е обяснимо след края на ерата на Фернандо Алонсо в Маранело.

„Себастиан беше лъчът надежда за Ferrari – обясни Ники. – Един вид спасител на тима, точно като Михаел Шумахер. В началото това проработи добре, но в момента Себ има проблеми с тази роля, трудно му е да я изпълнява.

„Не мога да кажа защо, но доста често виждаме, че Кими Райконен е по-бърз, което означава, че Себ се представя по-слабо. В момента той не прави това, което сам очакваше от себе си, както това, което във Ferrari очакват от него.

„Това трябва да се промени. Ferrari има нужда от Фетел, който да донесе надеждата на тима, а след това и успехите.”СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ