www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Коментар от Saxo Bank за акциите на Tesla

02.09.2016 | Авто новини: Коментари » Коментар | Автор: Jordan Lukanov | 4288 прочитания
A+ | A-

Предстоящото сливане на Tesla и SolarCity ще доведе до раздвижване на борсовия пазар. Коментар за движението на цената на акциите на Tesla направи Питър Гарнри, ръководител „Стратегии при ценните книжа“ в Saxo Bank:

„Tesla актуализира своите указания за стойността на капитала до своите акционери, тъй като сливането между Tesla и SolarCity ще се случи много бързо. Информацията присъства също в заявлението S-4 на компанията, където тя твърди, че сливането е с висока степен на спешност, тъй като SolarCity „гори“ парични средства много бързо. Паричните й наличности намаляват с повече от 300 милиона щатски долара през миналата година, до малко над 160 млн. долара през второто тримесечие.

Новото обединение между Tesla и SolarCity ще има отрицателен свободен паричен поток през последните 12 месеца от 2,5 млрд. щатски долара. Tesla е заявил (в заявлението S-4), че ще трябва да повиши или собствения капитал или дълга, в зависимост от пазарните условия до края на 2016 година.

Така че аз смятам, че „играта“ ще е следната – промяна в краткосрочен план за акционерите на Tesla; определено това е негативно за цената на акцията, която в момента е около $212/акция. Виждаме в краткосрочен план посока надолу най-малко до най-ниската стойност, която беше през юни, до $190/акция, и ако ще падне до тези нива, биха могли лесно да стигнат до $180, където голяма част от консенсуса е по късата страна.

Тези анализатори, които са най-негативни към Tesla, смятат, че $180 е справедливата стойност, така че това ще бъде незабавната следваща стъпка, ако пробие на техническо ниво от $190. Имаме къси позиции в капиталовото портфолио SaxoStrats. Ние смятаме, че събитията, със заявлението S-4 от Tesla, са в подкрепа на нашето краткосрочно виждане за Tesla, което е низходящо.“Тагове: КоментаракцииTeslaборсаНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ