www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

България кандидатства за кръг от световната крос кънтри купа

01.09.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: Georgi Ivanov | 1697 прочитания
A+ | A-

България кандидатства за кръг от световната крос кънтри купа
Още по темата

България ще кандидатства за място в календара на световната крос кънтри купа с 3-дневно състезание от типа Баха през 2017 година.

„Догодина ще сме кандидати за място в световната купа, т.е ще организираме състезание по всички изисквания за надпреварите, които носят точки и ако се справим ще влезем сред тях през 2018 година – обясни вицепрезидентът на БФАС Александър Ковачев. – Идеята е 2-3 години да се утвърдим сред баха състезанията, а след това да организираме голямо крос кънтри рали от по-горната категория на световната купа, като тези състезания са 5-дневни.”

Проектът за влизането на България в световната крос кънтри купа е бил представен на заседанието на ФИА в Париж от Ковачев и президента на БФАС Владимир Илиев и според двамата реакциите са били повече от положителни.

„Най-важното ще е да привлечем големите отбори, Свен Куандт каза, че X-Raid със своите Mini-та ще участват у нас догодина, положителна беше реакцията и на Overdrive Toyota – допълни Ковачев. – Като дойдат и те, ще дойдат и частните тимове.”

„Факт е, че изостанахме в ралитата, едно време бяхме сред най-силните рали нации, имахме кръг от световния шампионат, а сега сме в миманса – обясни Илиев. – Имаме амбиции да се върнем на голямата сцена и това е най-достъпният и успешен за малки страни като нас начин да го направим.”

Състезанието Балкан Баха ще е в началото на септември догодина, като етапите ще са на Черноморското крайбрежие.СнимкиОще по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ