www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Фетел: Във Формула 1 няма място за търпение

01.09.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1311 прочитания
A+ | A-

Фетел: Във Формула 1 няма място за търпение

Германската звезда на Ferrari Себастиан Фетел неочаквано се вписа в отбора на тези, които полагат усилия, за да повишат напрежението в Скудерията, точно преди домашното състезание на тима на „Монца”.

Фетел все още няма победа този сезон и първите признаци, че търпението му започва да се изчерпва са вече налице, а ситуацията става по-сложна и от факта, че италианците вече видимо изостават от Mercedes и Red Bull.

На „Монца” репортерите сравниха тази година със сезон 2014, когато Себ пак не взе победа и беше напълно засенчен от новия си тогава съотборник Дениъл Рикардо, който спечели три победи за Red Bull.

„Не, по-различно е, през 2014 записах броени километри на пистата заради поредица технически проблеми, като всичко това ми се струпа след четири поредни световни титли – обясни Фетел. – Когато осъзнах, че няма да мога да защитя световната си титла, се почувствах повече от ужасно.”

Себ напусна Red Bull заради Ferrari в края на 2014 година, но е наясно, че менторът му Михаел Шумахер спечели първата си титла с италианците в петия си сезон като пилот на тима. И естествено, Фетел беше запитан дали и той притежава такова търпение.

„Много труден въпрос – отвърна Себ. – Ако успея да постигна и половината от това, което Михаел е постигнал с Ferrari, чакането ще си струва. Но истината е, че във Формула 1 няма място за търпение.

„Ние работихме много усилено, за да заличим аванса на другите, но в момента няма смисъл да го отричаме – все още не сме достатъчно бързи, за да спечелим състезание.”

Фетел отказа да отговори на въпроса дали Ferrari ще е последният му отбор във Формула 1.

„Защо, изглеждам ли ви стар – запита на свой ред германецът. – Не съм мислил по този въпрос, това ми се вижда като нещо далечно. Целта ми е да побеждавам с Ferrari, мисля само за това.”

И накрая, Себ отрече, че отношенията му с другия пилот на тима Кими Райконен са обтегнати след два удара между тях в първата обиколка, като последният дойде на „Спа” в неделя, където финландецът стана жертва на необмислената атака на Фетел и Макс Верстапен.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ