www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Continental тества гуми с каучук от глухарчета (+ много видео)

31.08.2016 | Авто новини: Авто Продукти » Гуми | Автор: Jordan Lukanov | 9220 прочитания
A+ | A-

Световният лидер в производството на гуми и автомобилни технологии Continental достигна важен рубеж в своя изследователски проект за промишленото производство на каучук от глухарчета. Компанията нарече този материал Taraxagum, името на което идва от латинското наименование в ботаниката на глухарчето - taraxacum.

Taraxagum на Continental напълно заменя природния каучук в протектора на експерименталните гуми. Това важно достижение приближи технологичният гигант до поставената цел - по-балансирано производство на гуми и по-малко зависими от традиционните суровини.

"След няколко години разработки в сътрудничество с Институт "Фраунхофер" сме горди да изпробваме на пътищата първите гуми, произведени с използането на каучук от глухарчета. За максимално ефективно използване на получените към момента резултати решихме да създадем зимни гуми за автомобили, тъй като те съдържат значителен дял натурален каучук", - обяснява Николай Цецер, член на управата на концерна Continental, отговорен на подразделение "Гуми". Компанията възнамерява да усвои промишленото производство на каучук от глухарчета и да го внедри в серия в течение на следващите 5-10 години.


Тагове: ContinentalтестгумикаучукНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ